top of page
  • neoxd21

Sto je IPTV i kako radi?


IPTV je internetski oblik televizije koji koristi širokopojasne internetske veze za primanjesadržaja iz raznih izvora. Za razliku od kabelskih ili satelitskih pružatelja usluga, IPTV usluge ne zahtijevaju poseban hardver ili instalacije. Sve što je potrebno je uređaj koji može pokrenuti IPTV aplikaciju, poput pametnog telefona, tableta ili računala, te pouzdana internetska veza. IPTV usluge nude niz sadržaja, uključujući filmove, televizijske emisije, vijesti, sport i još mnogo toga.


IPTV usluge koriste kombinaciju tehnologije strujanja i mreže za isporuku sadržaja (CDN) za isporuku sadržaja korisnicima. Tehnologija funkcionira tako da preuzima tok paketa podataka s CDN-a i zatim ih ponovno sastavlja u izvorni video ili audio format. Ovaj postupak omogućuje strujanje visoke kvalitete uz minimalno spremanje u međuspremnik. Nadalje, budući da se IPTV usluge isporučuju putem interneta, može im se pristupiti s bilo kojeg mjesta u svijetu.


IPTV usluge postaju sve popularnije zbog svoje praktičnosti i pristupačnosti. Mnogi pružatelji usluga nude pakete pretplate koji uključuju pristup širokom rasponu sadržaja, kao i dodatne značajke kao što su mogućnosti gledanja i snimanja na zahtjev. Uz to, usluge IPTV-a često su pouzdanije od tradicionalnih kabelskih ili satelitskih usluga jer na njih ne utječu vremenski uvjeti ili drugi vanjski čimbenici.

133 views0 comments

Yorumlar


bottom of page